Начин на приготвяне
Сложете каймата в тава, удобна за омесване.
Сложете нарязания на едри парчета кромид, магданоза (заедно със стръковете), яйцата, черния пипер и кимиона. Пасирайте.
Сложете сместа при каймата, добавете галетата и омесете хубаво. Оставете каймата да почине (поне час).
През това време пригответе омлетите. Нарежете шунката на кубчета, накълцайте печените пиперки и магданоза. Сложете в купа, добавете яйцата и солта. Разбъркайте с вилица.
Загрейте тиган за палачинки, намаслете и изпечете омлетите един по един. На мен от получената смес ми се получиха 3 бр., но това зависи от големината на тигана.
За разстилането на каймата използвам кърпа. Старайте се придадете на каймата правоъгълна форма с дебелина 1 см. Поставете сгънатите на полумесеци омлети, поръсете с настърган кашкавал и завийте на стегнато руло. Краищата защипете с вода, за да не се разтвори рулото от кайма при печенето.
Внимателно го преместете в подмазана с олио тава. Намажете рулото отгоре и отстрани със жълтъците и поръсете с галета. Сипете малко вода.
Покрийте тавата с алуминиево фолио и сложете рулото да се пече в предварително загрята фурна до готовност.
Извадете месното руло от тавата, сложете го на дъска и нарежете.
Сервирайте рулото от мляно месо с пълнеж от омлет с гарнитура по ваш избор - картофено пюре, задушен ориз, салата от пресни зеленчуци и т.н.