Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Солено руло»Телешко руло от мляно месо със специален гъбен сос

Телешко руло от мляно месо със специален гъбен сос

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Телешко руло от мляно месо със специален гъбен сос
Снимка: Ivelina
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Добър апетит с телешкото руло със специален гъбен сос - ще оближете чинията"

Необходими Продукти

  • кайма - 1 кг смлян телешки шол или др.
  • яйца - 2 големи
  • сол - 3 щипки
  • пармезан - 2 шепи /100 или 150 г/
  • галета - 1 шепа
  • яйца - 4 твърдо сварени
  • моркови - 3 бр. леко сварени
  • кисели краставички - 3 бр.
  • хляб - трохи
  • зехтин - екстра върджин
  • габен сос
  • лук - 1 глава малка
  • гъби - 250 г
  • масло - 30 г
  • мащерка - 1 ч.л. суха
  • бяло вино - 50 мл сухо
  • телешки бульон - 150 мл или пилешки бульон или топла вода
  • заквасена сметана - 200 г
  • лимонов сок - 2 с.л. от прясно изцеден лимон
  • мед - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подготовка на специалния гъбен сос:

Загряваме маслото и зехтина в тигана, пускаме гъбите, нарязани на филийки, и пържим за кратко.

Прибавяме лука, разбъркваме и оставяме гъбите и лука да се запържат (около 5 минути).

Добавяме виното и мащерката и разбъркваме. Оставяме да се глазират, като изчакваме виното да се поизпари. Ако се притеснявате от тази стъпка, просто добавете след виното горещия бульон (вода).

Оставяме да къкри около 10 минути. През това време смесваме сметаната с лимоновия сок и меда. Можете да замените лимона с балсамов оцет.

Сервираме соса с печеното телешко руло.

Също можете да сервирате, този много вкусен сос с шницели или с печено пилешко, пуешко месо.

Подготовка на телешкото руло:

Започваме да варим 4 яйца в друг съд морковите, като ги варим само леко да омекнат. Можете да направите рулото и само с яйца, както е оригиналната рецепта!

Междувременно ние ще се погрижим за останалото.

В купа смесете смесената кайма с 2 яйца, 3 фини щипки сол, 2 шепи пармезан, 1 шепа галета.

Смесваме, първо, с дървена лъжица, а след това с ръката.

Обелваме 4-те твърдо сварени яйца и ги слагаме от едната страна. Нарязваме морковите и краставичките.

Върху лист хартия за печене, поръсен с малко галета, разстелете месото с върховете на пръстите си, за да оформите правоъгълник. Дебелината е 2 см!

След това ще бъдат поставени 4-те твърдо сварени яйца в средата на рулото Стефани.

След това добавете няколко резена моркови и краставички, които можете да замените с проволоне и няколко филийки варена шунка.

Навийте рулото от кайма с помощта на пергаментова хартия и изсипете още малко галета, отново оформете с ръце, така че повърхността да е красиво панирана.

Прехвърлете месото в правоъгълна тава на фурната, залейте го с няколко струйки зехтин или резенчета масло и печете на 200°C за около 40-45 минути.

След това време проверяваме готвенето, като отрязваме края, веднага можете да видите колко е меко и влажно. Сърцевината ще бъде приятна, кремообразна и пищна.

Поднесете със специалния гъбен сос и варени картофки. Съветвам ви да опитате така с тази гарнитура, защото е наистина феноменална.

Наистина се надявам да ви е харесало телешкото руло от мляно месо със специален гъбен сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: