Люти чушлета със сос от кисело мляко

ДариатиДариатиЧирак72724
09/06/2019
"Запасете с повечко хляб, защото ще отопите соса за нула време - толкова е вкусен "
Приготвяне5 мин.
Готвене20 мин.
Общо25 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 511
  • Преглеждания за месеца173
  • Преглеждания за седмицата28
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпечете чушлетата, без три от тях. Сложете ги в пликче за около двадесет минути да се задушат. След това ги обелете и поставете в подходящ съд.

Смесете киселото мляко със сол на вкус и го разпределете върху чушлетата. Нарежете чесъна на ситно.

Сгорещете олиото в тиган и изпържете заделените три чушлета (те ще овкусят олиото). Когато са готови, ги извадете. Аз ги слагам при изпечените.

В олиото поставете чесъна и за кратко го запържете, а след това и оцета. Сложете капак, защото пръска!

Разбъркайте, след като мазнината се успокои и не пръска. Отстранете от огъня и прибавете червения пипер, като разбъркате.

Изсипете сместа върху киселото мляко и покрийте с копър.

Можете да изпържите всички чушлета, но ние одобрихме повече печените за нашите люти чушлета със сос от кисело мляко.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар