Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов Сладкиш»Шоколадов кекс с царевичен грис

Шоколадов кекс с царевичен грис

Шоколадов кекс с царевичен грис7 / 7
12/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Сега хапвате от този кекс и се чудите как сте живели толкова време, без да сте го опитали"

Необходими Продукти

  • За кекса
  • царевичен грис -   1 ч.ч.
  • пълнозърнесто брашно -   1 ч.ч.
  • царевично брашно -   1/2 ч.ч.
  • яйца - 2 - 3 бр.
  • кисело мляко - 300 - 400 гр
  • кафява захар - 1 ч.ч.
  • шарлан - 6 с.л.
  • ванилия - 1 пакетче
  • хлебна сода - 1 ч.л.
  • шоколад -   1/2 пакет
  • какао - 3 с.л.
  • За крема
  • царевичен грис - 1 ч.ч.
  • пудра захар - 1 - 2 ч.ч. на вкус
  • вода
  • За поръсване
  • какаови зърна -  или шоколад, няколко шепи (на парченца)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Забъркваме сместа за кекса в следната последователност: първо яйцата, после киселото мляко със содата, кафявата захар, шарлана, ванилията, какаото и шоколада (начупен на малки парченца) и накрая - царевичния грис и фино брашно, както и пълнозърнесто брашно.

Изсипваме сместа в тавичка, предварително намазана с шарлан и поръсена с царевичен грис. Печем на 180 градуса за около половин час.

Докато се пече шоколадовият сладкиш, приготвяме крема. Сваряваме качамака с кремообразна гъстота и след като е готов, го подслаждаме с пудрата захар.

Нарязваме изпечения кекс на равномерно парчета като за торта. Намазваме обилно всяко парче от всички страни и поръсваме с шоколадовите (или какаови зърна) парченца.

Чудесен сочен шоколадов сладкиш с царевичен грис с интересна визия - отвън жълт на цвят, а отвътре -шоколадов цвят.

Шарено, весело и най-важното - Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: