Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бисквити»Пълнозърнести солени бисквити

Пълнозърнести солени бисквити

Пълнозърнести солени бисквити
Снимка: Илиана Първанова
2 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
65
"Хрупкави, солени и здравословни - едни бисквити, които всяка майка спокойно може да приготви за децата си"

Необходими Продукти

  • пълнозърнесто брашно -   2 ч.ч.
  • овесени ядки -   1/2 ч.ч. фини
  • сода - 1 ч.л.
  • хималайска сол - 1 ч.л. фина
  • чубрица - няколко щипки по желание
  • шарлан - 3 с.л.
  • вода - 1 ч.ч.
  • сусам - 2 - 3 шепи за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-бързите и лесни пълнозърнести солени бисквити в 5 стъпки:

Омесваме меко тесто от пълнозърнестото брашно, овесените ядки, содата за хляб, чубрицата и водата. Месим заедно с шарлана, за да придобие още по-хубав цвят и еластичност, както и за да не е сухо.

Разстиламе равномерно с малка точилка в тава (намазнена с шарлан), така че да се получи тънък пласт около 5 мм (може и малко по-дебело, въпреки че при печенето леко ще бухнат).

Поръсваме равномерно със сусам и го притискаме с длан или с малката точилка, за да се залепи много хубаво.

Нарязваме на малки правоъгълничета солени бисквити около 4 см на 2 см. Най-удобно се реже с назъбен нож на големи напречни линии, които можем да повторим, за да сме сигурни, че не са много слепени.

Печем соленките на 200 градуса за около 20-25  минутки.

И сме готови! За да останат мекички, можем да ги съхраним още топли в кутия със затворен капак, а ако ги искаме хрупкави, ги оставяме да изстинат и тогава ги прибираме.

Чудесни за из път и в междинките измежду храненията.

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: