Начин на приготвяне
Доматите се измиват, подсушават и нарязват на шайби с дебелина около 6-7 мм. Подреждат се в тавичка, покрита с хартия за печене, и се поръсват с малко сол, зехтин и мащерка.
Козето сирене също се реже на кръгчета със сходна дебелина или малко по-дебели. Върху всеки домат се слага парче сирене и се поръсва обилно с кафявата захар и още от ароматната подправка.
Готовите канапета от домати и козе сирене се напръскват със зехтин и се пекат на 200 градуса в предварително загрята фурна, докато захарта се разтопи и хване коричка.
Предястието се поднася с препечени филийки.
В зависимост от солеността на сиренето, което имате, може да използвате сол или не. Аз лично мисля, че е необходимо да има контраст сладко/солено, затова, ако попадна на по-несолено руло козе сирене, то се постаравам да овкуся добре доматите.
Бързо, много лесно и вкусно!