Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Патладжани с козе сирене, домати и каперси

Патладжани с козе сирене, домати и каперси

TanyaGyurovaTanyaGyurova
Готвач
1411k6269422
Патладжани с козе сирене, домати и каперси
Снимка: TanyaGyurova
1 / 7
30/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Вкусно предястие от патладжани, при вида на което гостите ви ще ах-нат от изненада"

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 бр. по - голям
  • чесън - 4 скилидки
  • домати - 2 обикновени или 6 чери домати
  • козе сирене ) - 300 г (краве, овче
  • олио - за намазване на тавата и за поръсване
  • риган
  • сол
  • каперси - ок. 3 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивате и нарязвате патладжана на филийки (може и на кръгчета) с дебелина ок. 1 см. Може да го обелите преди това, ако не харесвате кората.

Подреждате ги в тава с хартия за печене, която сте намазали обилно с олио.

Правите леки разрези с нож на 2-3 места по всяка филийка патладжан и слагате в тях по едно парченце чесън (нарязан на тънки парчета).

Посолявате, поръсвате с олио и слагате във фурната на 200 градуса.

През това време нарязвате доматите пак на филийки и надробявате сиренето като за баница.

След като се позапекат леко патладжаните, обръщате ги обратно и редите отгоре доматите и върху тях поръсвате сиренето.

Пак посолявате леко и поръсвате с риган (може босилек и други подправки по ваш вкус).

Накрая слагате и по няколко каперса върху всеки патладжан със сирене и пак леко поръсвате с олио.

Печете патладжаните с козе сирене, домати и каперси до леко зачервяване на сиренето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: