Начин на приготвяне
Яйцата и захарта се разбиват с миксер. Прибавят се олиото и канелата, после брашното и бакпулвера (задължително да се пресеят със сито, за да стане пухкав кексът).
Ябълките се обелват и настъргват (не предварително, за да не потъмняват) и се добавят в сместа. Разбърква се с лъжица до получаване на еднородна смес.
Добавя се в тава или кексова форма, като дъното предварително е намазано с олио.
Пече се ябълковия кекс 50-60 минути в загрята фурна на 150 градуса.
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за домашен кекс или опитай някой от нашите ябълкови сладкиши.
Коментари
Явно сокът, който пускат ябълките, компенсира липсата на течност.
Благодаря за рецептата!
Влиза в тефтера и ще бъде приготвен отново. :)
Добавям и ситно смлени орехи за разкош :)