Печени картофи с тиквички

Илиана ПървановаИлиана ПървановаИноватор336851
13/06/2019
"Вкусни пролетни изкушения, които ви препоръчваме да комбинирате с млечна салата за най-добър резултат "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 270
  • Преглеждания за месеца101
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

  • картофи - 9 бр. пресни (среден размер)
  • тиквички - 1 - 2 бр. (същата дебелина като картофите)
  • копър - 1 връзка (пресен)
  • шарлан - 6 с.л. + за намазване
  • хималайска сол - 1 ч.л. равна
  • вода - около 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-лесните и вкусни тиквички с пресни картофи и копър на колелца!

Обелваме картофите и тиквичката, нарязваме ги на шайби с дебелина половин сантиметър, и ги сипваме в кръгла тава, намазана с малко шарлан.

Разбъркваме ги с на ситно нарязания копър, хималайската сол и шарлан. Подреждаме едно до друго с леко застъпване, на кръгове до центъра (както е на снимката).

Сипваме малко водичка (отстрани, а не отгоре, за да не измием подправките), колкото да се изпълни дъното с малко повече от половин сантиметър, колкото да не се залепят на тавата (по-добре по-малко и да долеем, ако се наложи).

Печем на 250 градуса за около 45 - 50 минути, докато е са готови картофите и малко да се запекат и да хванат златиста коричка.

Поднасяме в 3 порции печени зеленчуци, докато са топли!

Уникално ароматни, и вкусни, поднесени с млечна салата!

Чудно вкусно!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар