Начин на приготвяне
Картофите се обелват и нарязват на кръгчета или полукръгчета. Тиквичките се обелват и нарязват на кръгчета. Гъбите се почистват и също се нарязват, не на дребно. Чесънът и копърът се нарязват на ситно.
В олио на котлона се запържват гъбите. Добавят се сол и черен пипер на вкус, разбърква се добре и се оставят със захлупен капак да се задушат за 1-2 минути. След това се изключва котлонът и се добавя малко ситно нарязан копър и се разбърква отново.
В намазнена тавичка се редят един ред картофи, един тиквички, посоляват се и се слага малко от чесъна, един ред гъби и се повтаря същото до края. Трябва последният ред да е картофи или тиквички.
Когато всичко е в тавата, ако се е отделила вода при запържването на гъбите, към нея се добавят още около 100 мл вода и това се изсипва в тавата. Ако не това, просто 150-200 мл вода също е добре.
Пече се на 200 градуса до готовност.
Коментари