Начин на приготвяне
В една голяма купа слагаме млякото и сметаната и започваме да разбиваме.
След като разбием хубаво, слагаме киселото мляко вътре и пак разбиваме за малко, после взимаме една кутия (аз имах от сладоледи с капак).
Добавяме сместа вътре и започваме за разтапяме шоколада на водна баня.
Слагаме в една тенджера вода и по-малък съд - на водна баня слагаме шоколада /половин кутия около 200 г/ и чакаме да се разтопи.
След като се разтопи, взимаме една лъжица и добавяме вътре, само че не смесваме - слагаме като форма на слънце - той е топъл и потъва вътре и не се смесва.
Затваряме капака, слагаме йогурт сладоледа във фризера и чакаме поне 3-4 часа, след което изваждаме.
Взимаме подходящи купички за сладолед.
В едната слагаме малко вода и потапяме във водата лъжицата и гребваме малко домашен сладолед. При всяко гребване потапяме във вода лъжицата за сладолед - така формите стават по хубави.