Начин на приготвяне
Много лесна, диетична и в същото време хранителна закуска без мазнина.
Просото е изключително полезно и често срещано в менюто на диетите, поради това, че не съдържа глутен и има голяма палитра от витамини и високо съдържание на фибри!
Измиваме просото, докато водата се избистри. По желание може да го накиснем за 1 час предварително, но не е задължително. Сваряваме го в определеното количество вода с малко хималайска сол.
Още в началото, като заври, може да отхлупим тенджерата и да продължи да се вари без капак. Варим около 20 минути, или докогато омекне зърното.
Ако е за детска закуска, по желание може да добавим още малко вода (1/2 ч.ч.) и леко да го разварим, и така ще се получи подобно на каша.
Сипваме в 3 купички и поднасяме с мед! Бързо и здравословно!