Начин на приготвяне
Черешите се нарязват на половинки и се почистват от костилките. Посипват се със захарта и се заливат с водата. Варят се 8-10 минути.
Добавят се овесените ядки и есенция и варенето продължава още 5 минути на слаб огън. Сместа се бърка непрекъснато, докато се сгъсти.
Съдът се сваля от котлона и към черешите се добавя нарязаният на ситно шамфъстък. Плънката се разбърква и се оставя леко да се охлади.
Взема се една кора и се намазва с разтопено масло. Отгоре се слага втора кора и също се намазва с масло. В единия по-тесен край на кората се сипва 1/4 от плънката, разстила се и се завива на стегнато руло.
Така се оформят и останалите три рула, който се подреждат в тава, покрита с хартия за печене.
Намазват се с останалото краве масло и се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна до златисто.
Горещият плодов сладкиш се поръсва с пудра захар.
Оставя се да се охлади напълно и се нарязва на 16-20 малки банички.