Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Охлюви със синьо сирене

Охлюви със синьо сирене

silvana nedevasilvana nedeva
Новак
156131
Охлюви със синьо сирене
Снимка: NEVI
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • охлюви - 2 шепи, сварени
  • синьо сирене - 150 г
  • черен пипер - 1/2 к.л. млян
  • чесън - 1/2 ч.л. на гранули
  • магданоз - на вкус
  • копър - на вкус
  • брашно - 2 с.л. с връх
  • прясно мляко - около 500 мл
  • масло - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварявам охлювите предварително измити със сол в няколко води в тенджера под налягане. Изчиствам сварените охлюви от черупките и от червата, които са на края на тялото на охлюва, за да не горчат.

В чистото масло запържвам брашното (може да използвате препечено брашно, но тогава не пържете, а разтворете в малко студено мляко и загрейте) за кратко, след което прибавям прясното мляко.

Бъркам непрекъснато, докато се сгъсти сосът, но не много, слагам синьото сирене натрошено, черния пипер, чесъна на гранули, и продължавам да варя и бъркам, докато сместа се сгъсти като за крем.

При мен синьото сирене се разтопи в соса напълно. Ако се налага посолете, аз лично не солих допълнително, защото сиренето е доста солено. Свалям от котлона и слагам ситно накълцаните магданоз и копър. По желание може да се добави и зелен лук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Н.Акифова
Н.Акифова
Много е хубава ама се съмнявам че има 150 гр синьо сирене вътре.
16.06.2019 20:04