Пълнен заек с ориз, маринован лук и бейби царевички

silvana nedevasilvana nedevaНовак1043
15/06/2019
"Доверете ни се, ние знаем как да приготвим перфектния пълнен заек "
Приготвяне50 мин.
Готвене180 мин.
Общо230 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо202
  • Преглеждания за месеца54
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измития заек шпиковам със скилидките чесън, разрязани на 2 по дължина. Приготвям дресинга, с който ще намажа заека, от: меда, ригана, мащерката, розмарина, бялото вино, соевия сос.

Поставям обработения заек в намазана с масло тава.

В тиган с маслото задушавам за около 10 мин. нарязаните лук и гъби на ситно. Поставям царевичките, както и маринования лук и подправките.

Слагам измития ориз, чесъна на гранули, задушавам още 5-6 мин.

След като приготвената плънка се охлади, пълня заека и зашивам отвора на стомаха с конец и игла, останалата плънка разпределям около заека.

Доливам с вода и подправям с чер пипер млян и сол.

Пека така приготвения пълнен заек под алуминиево фолио около 2 часа и 30 минути. Махам фолиото и запичам за около 10 мин.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар