Начин на приготвяне
Почистете гъбите и лука и ги нарежете на дребно.
Сложете в тиган 2 с.л. зехтин и изпържете лука до златисто, добавете гъбите и пържете до омекване. Измийте ориза и го добавете към гъбите и лука.
Разбъркайте, подправете със сол, зеленчукова подправка, черен пипер и джоджен и запържете за кратко. Сипете 2 ч.ч. от бульона и задушавайте под капак до полуготовност на ориза, като периодично разбърквате.
Измийте заека и го напълнете с плънката, след което го зашийте.
Смесете останалия зехтин с червения пипер, малко сол и пипер и натрийте с тази смес пълнения заек.
Сложете в голям глинен съд, сипете останалата чаша бульон, покрийте с алуминиево фолио и печете във фурна на 160 градуса 3 часа, като половин час преди готовност махнете фолиото и доопечете без него.
При бавното печене и задушаване заекът се изпича много добре и става много крехък.
Коментари