Задушен Заек с Бира

Задушен Заек с Бира
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"И да знаете - заек, който е приготвен с бира, се поднася с бира - Кулинарно правило"

Необходими Продукти

  • заешко месо - 1/2 заек
  • бира - 250 мл светла
  • масло - 100 г
  • праз - 1 стрък
  • зеленчукова подправка - 1 с.л.
  • джоджен - 1 к.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете заешкото на порции, сложете да се изкисва за около 1 час във студена вода и малко оцет (1 с.л). Месото сложете да заври, като отстраните пяната, която се е образувала.

Оставете така да поври за около 15 минути, след което извадете месото.

В тиган с капак сипете маслото, прибавете месото и залейте със бирата.

Оставете така да се задушава на умерен котлон, след 15-20 минути сипете зеленчуковата подправка, джоджена и черния пипер.

Нарежете праза на ивици и добавете при месото, той придава много приятен аромат и добре ще овкуси заешкото освен бирата, която ще го направи още по-крехко задушеното заешко.

Задушеният Заек с Бира е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: