Пълнен заек с ориз и бекон

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Пълнен заек с ориз и бекон
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
16/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
5
"За да стане и вашият пълнен заек вкусен и сочен, придържайте се стриктно към стъпките в тази рецепта"

Необходими Продукти

  • заек - 1 бр. заедно с дробчетата и сърцето
  • бекон - 15 тънки ленти суров
  • бекон - 100 г
  • соев сос
  • зехтин
  • чесън - 3 бр. скилидки
  • червен пипер - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • горчица - 1 к.л.
  • сол - на вкус
  • ориз - 2 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • мащерка - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • бяло вино - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първото, което правим, е да си измием добре заека и да го подсушим с кухненска хартия.

Нарязваме на дребно заешките дреболии, както и бекона.

Лука задушаваме в тиган, в който сме сипали повечко зехтин.

Към него добавяме нарязаните на дребно дреболии и бекона и разбъркваме добре до пълното запържване.

Добавяме ориза и отново разбъркваме, след което наливаме 1 чаша вода, добавяме мащерката и оставяме за секунда две.

След като свалим от котлона, добавяме солта и черен пипер на вкус.

От сместа пълним заека и зашиваме, а другата част разпределяме в тавата.

В купа си смесваме соевия сос, зехтина, чесъна, червения пипер, брашното, горчицата и сол на вкус и разбъркваме добре.

Получава се гъста каша, с която намазваме заека.

Вземаме си лентичките бекон и ги нареждаме върху заека и оставяме да почине.

Вземаме си правоъгълна тавичка, изсипваме сместа, поставяме заека добавяме останалата плънка, наливаме 2 чаши вода и виното.

Преди да поставим във фурната, завиваме тавата с пълнения заек с фолио и поставяме във фурната, като печем за около час-час и половина.

След като изтече времето, премахваме фолиото и бекона, връщаме тавата за допичане на пълнения заек с ориз и бекон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: