Турско кйомбе (баница за закуска)

Н.АкифоваН.АкифоваПомощник Готвач13263315
15/06/2019
"Кйомбе е турска закуска, вид баница, която са изпичали на дървени пещи. Ние модернизирахме рецептата и я правим във фурната."
Приготвяне70 мин.
Готвене25 мин.
Общо95 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 694
  • Преглеждания за месеца82
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В една голяма купа слагаме белтъка на яйцето, маята, млякото, сол и вода и бъркаме с бъркалка.

После поетапно слагаме брашното и бъркаме сместа. Става като тесто за кекс, по-рядка. Не става типично тесто за баница.

Оставяме да втаса един час. Взимаме тава, намазваме я с масло и сипваме половината смес вътре.

Отгоре слагаме сирене, магданоз и кашкавал. Сипваме втория кат, който намазваме с жълтъка на яйцето и пак слагаме сирене, кашкавал, магданоз и поръсваме с (чюрек оту) черен сусам и печен 25 минути на 180 градуса.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар