Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Маринована ципура на скара

Маринована ципура на скара

Маринована ципура на скара
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Маринована ципура на скара - откраднахме от Гърция тази рецепта, за да приготвим вкусната вечеря тази вечер"

Необходими Продукти

  • ципура - 1 кг
  • зехтин -
  • бяло вино - 1/4 ч.ч
  • чесън - 2 бр. скилидки
  • лимон - 1/2 бр. сока
  • дафинови листа - 2 бр. натрошени на малки парченца
  • розмарин - 1/4 ч.л. сух
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купичка си смесваме всички съставки, като чесъна предварително сме си го обелили и пасирали.

Почистваме си ципурата и я поливаме от всички страни.

Това количество е достатъчно да я овкуси.

Оставяме да престои 1 час, като от време на време леко обръщаме.

Когато изтече времето, вадим, а преди това сме си включели скарата да се загрява, и поставяме.

Печем, първо, от едната страна, а след това обръщаме от другата до готовност.

Поднасяме с резен лимон маринована ципура на скара.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: