Начин на приготвяне
Измийте добре пилешките дробчета. В тенджера изсипете млякото и го загрейте на котлона. След като е почти завряло, добавете дробчетата, да кипнат за около 5 минути и ги извадете. Това ще ги шокира и ще са по-крехки.
След това си вземете тава. Сложете дробчетата с нея, поръсете ги със сол и пипер, зеленчуковата пикантина и червения пипер. Прибавете олиото и ги разбъркайте добре, да се овалят и полепнат подправките.
Печете във фурна на 190 °C за около 45 минути.
Измийте добре чери доматите и ги нарежете на кръгчета. Настържете си предварително кашкавала.
Извадете тавата с дробчетата от фурната. Поръсете ги с част от кашкавала. След това наредете доматите и отново поръсете с останалия кашкавал.
Върнете тавата във фурната за още 20 минути до готовност на пилешки дробчета с чери домати и кашкавал на фурна.
Вижте също как да изчистите правилно дробчета.