Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки дробчета с чери домати и кашкавал на фурна

Пилешки дробчета с чери домати и кашкавал на фурна

Вероника МихайловаВероника Михайлова
Иноватор
2442k5023
Пилешки дробчета с чери домати и кашкавал на фурна
Снимка: Вероника Михайлова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Пилешки дробчета с чери домати и кашкавал на фурна - да си оближеш пръстите."

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 1 кг
  • прясно мляко - 650 мл
  • сол - 1 щипка
  • олио - 3 с.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • червен пипер - 1 с.л.
  • пинактина зеленчукова - 1 с.л.
  • чери домати - 500 г
  • кашкавал - 350 г краве
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре пилешките дробчета. В тенджера изсипете млякото и го загрейте на котлона. След като е почти завряло, добавете дробчетата, да кипнат за около 5 минути и ги извадете. Това ще ги шокира и ще са по-крехки.

След това си вземете тава. Сложете дробчетата с нея, поръсете ги със сол и пипер, зеленчуковата пикантина и червения пипер. Прибавете олиото и ги разбъркайте добре, да се овалят и полепнат подправките.

Печете във фурна на 190 °C за около 45 минути.

Измийте добре чери доматите и ги нарежете на кръгчета. Настържете си предварително кашкавала.

Извадете тавата с дробчетата от фурната. Поръсете ги с част от кашкавала. След това наредете доматите и отново поръсете с останалия кашкавал.

Върнете тавата във фурната за още 20 минути до готовност на пилешки дробчета с чери домати и кашкавал на фурна.

Вижте също как да изчистите правилно дробчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: