Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Бисквитена торта с череши и маскарпоне

Бисквитена торта с череши и маскарпоне

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Бисквитена торта с череши и маскарпоне
Снимка: Нина Иванова Иванова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Бисквитена торта, създадена да носи радост и наслада"

Необходими Продукти

  • бисквити - 250 г какаови Закуска
  • маскарпоне - 500 г
  • заквасена сметана - 400 г
  • пудра захар - 80 г
  • желатин - 12 г
  • сметана - 200 мл сладкарска за разбиване
  • череши - около 30 бр.
  • за шоколадовия ганаш
  • шоколад - 100 г
  • сметана - 50 мл за готвене, течна
  • череши - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За форма за торта с подвижни стени с диаметър - 24 см.

Измийте и почистете черешите от костилките. Разполовете ги на половинки.

Направете крема, като първо разтворите желатина в малко студена вода. Оставете за около 15 мин да набъбне.

Разбийте с миксер маскарпонето с пудрата захар. Добавете заквасената сметана и отново разбийте леко.

Разтопете желатина на водна баня, не трябва да се нагрява много. Добавете го на тънка струйка с непрекъснато разбъркване към крема. Приберете крема за около 10 мин в хладилника леко да стегне.

Междувременно разбийте сладкарската сметана. Извадете крема и добавете на части разбитата сметана, като разбърквате внимателно с въртеливи движения, докато смесите крема със сметаната.

На дъното на тортена форма с подвижни стени подредете 1 ред бисквити. Тъй като са правоъгълни, запълнете дупките с начупени бисквити. Сипете около 1/4 от крема и заравнете. Подредете втори ред бисквити. Сипете още 1/4 от крема и заравнете. Разпределете половинките череши върху крема. Отгоре изсипете останалия крем и хубаво заравнете.

Приберете бисквитената торта в хладилника за една нощ. При готовност загрейте сметаната за ганаша почти до кипване и я сипете върху предварително начупения шоколад.

С телена бъркалка хубаво разбъркайте, за да се разтопи. Приберете за кратко в хладилника да стегне. Украсете бисквитената торта по ваш вкус с шоколадовия ганаш и подредете отгоре пресни череши за украса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: