Начин на приготвяне
За форма за торта с подвижни стени с диаметър - 24 см.
Измийте и почистете черешите от костилките. Разполовете ги на половинки.
Направете крема, като първо разтворите желатина в малко студена вода. Оставете за около 15 мин да набъбне.
Разбийте с миксер маскарпонето с пудрата захар. Добавете заквасената сметана и отново разбийте леко.
Разтопете желатина на водна баня, не трябва да се нагрява много. Добавете го на тънка струйка с непрекъснато разбъркване към крема. Приберете крема за около 10 мин в хладилника леко да стегне.
Междувременно разбийте сладкарската сметана. Извадете крема и добавете на части разбитата сметана, като разбърквате внимателно с въртеливи движения, докато смесите крема със сметаната.
На дъното на тортена форма с подвижни стени подредете 1 ред бисквити. Тъй като са правоъгълни, запълнете дупките с начупени бисквити. Сипете около 1/4 от крема и заравнете. Подредете втори ред бисквити. Сипете още 1/4 от крема и заравнете. Разпределете половинките череши върху крема. Отгоре изсипете останалия крем и хубаво заравнете.
Приберете бисквитената торта в хладилника за една нощ. При готовност загрейте сметаната за ганаша почти до кипване и я сипете върху предварително начупения шоколад.
С телена бъркалка хубаво разбъркайте, за да се разтопи. Приберете за кратко в хладилника да стегне. Украсете бисквитената торта по ваш вкус с шоколадовия ганаш и подредете отгоре пресни череши за украса.