Начин на приготвяне
Разбийте сметаната в купа. С помощта на шпатула добавете маскарпонето. Разбъркайте внимателно.
Във форма за торта с падащо дъно наредете бисквитите, като преди това ги потапяте за кратко в затоплено прясно мляко.
Сложете малко от крема и наредете плътно един ред с обелени и нарязани праскови. Върху тях малко от крема (може да настържете малко шоколад) и отново ред бисквити.
Ако желаете по-голяма торта увеличете продуктите и направете повече блатове с бисквити, праскови и крем. Завършете тортата с ред от бисквити и я измажете с останалия крем.
Оставете да се охлади за няколко часа.
Докато чакате, направете фунийките. С помощта на нож, бавно и внимателно разрежете фунийките.
Затоплете сметаната до точка на кипене и разтопете шоколада. Потопете фунийките в шоколадовия сос и внимателно ги сложете върху поднос.
Оставете за кратко в хладилника, за да стегне шоколадът. Подредете фунийките вурху тортата и шприцовайте останалия ганаш вътре в тях.
Украсете бисквитената торта праскови по вкус.
Бисквитена торта с маскарпоне и праскови е готова.