Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Бисквитена торта с маскарпоне и праскови

Бисквитена торта с маскарпоне и праскови

Бисквитена торта с маскарпоне и праскови
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10
"Свежа, лека, неустоимо - три причини да приготвите нашата торта маскарпоне с праскови още сега"

Необходими Продукти

  • бисквити - 2 пакета Закуска (х 370 г)
  • маскарпоне - 500 г
  • сладкарска сметана - 200 мл за разбиване
  • праскови - 2 - 3 бр.
  • прясно мляко - 200 мл за напояване на бисквитите (може и вода)
  • За фунийките
  • сладоледени фунийки - 10 бр.
  • шоколадов ганаш
  • сметана - 100 мл
  • шоколад - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте сметаната в купа. С помощта на шпатула добавете маскарпонето. Разбъркайте внимателно.

Във форма за торта с падащо дъно наредете бисквитите, като преди това ги потапяте за кратко в затоплено прясно мляко.

Сложете малко от крема и наредете плътно един ред с обелени и нарязани праскови. Върху тях малко от крема (може да настържете малко шоколад) и отново ред бисквити.

Ако желаете по-голяма торта увеличете продуктите и направете повече блатове с бисквити, праскови и крем. Завършете тортата с ред от бисквити и я измажете с останалия крем.

Оставете да се охлади за няколко часа.

Докато чакате, направете фунийките. С помощта на нож, бавно и внимателно разрежете фунийките.

Затоплете сметаната до точка на кипене и разтопете шоколада. Потопете фунийките в шоколадовия сос и внимателно ги сложете върху поднос.

Оставете за кратко в хладилника, за да стегне шоколадът. Подредете фунийките вурху тортата и шприцовайте останалия ганаш вътре в тях.

Украсете бисквитената торта праскови по вкус.

Бисквитена торта с маскарпоне и праскови е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: