Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Гофрети»Нисковъглехидратни гофрети от тиквички

Нисковъглехидратни гофрети от тиквички

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5284k1k2k5
Нисковъглехидратни гофрети от тиквички
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 5
17/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Перфектните гофрети, съобразени с нисковъглехидратната диета, която спазвате"

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 бр.
  • яйца - 1 бр. + 2 бр. белтъци
  • магданоз - 1/2 малка връзка
  • хималайска сол - 1/2 к.л
  • пипер меланж - щипка
  • кокосово брашно - 2 с.л.
  • бакпулвер - 1/2 пак.
  • кокосово масло - 1 с.л + 1 с.л. за подмазване на гофретника
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голямата чаша (800 мл) на нутриблендер сложете измитата и нарязана на кубчета тиквичка. Прибавете яйцата и белтъците, магданозените стръкове, хималайската сол. Добавете пипер меланж (черен, бял и розов), кокосовото брашно, кокосовото масло и бакпулвера.

Блендирайте.

Оставете сместта да почине около 5 - 10 мин.

Загрейте гофретника. Намажете леко плочите с кокосово масло и с черпак сипвайте от сместта. Печете до готовност.

В случай че гофретите ви залепнат, изключете гофретника за около 3-4 мин. - от самата пара ще се отпуснат и отлепят лесно.

От посочените количества на продуктите се получават 6 бр. изпечени гофрети от тиквички.

Сервирайте нисковъглехидратните гофрети от тиквички топли или студени със сирене, кисело мляко или гарнирайте по ваш вкус.

Да ви е вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: