Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени патладжани»Пълнени патладжани с гъби и кайма

Пълнени патладжани с гъби и кайма

Пълнени патладжани с гъби и кайма2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"В царството на пълнените патладжани тези са на особена почит, защото са ужасно вкусни"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • гъби - 300 г
  • кайма - 200 г
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • сол
  • чубрица
  • зехтин - 3 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • кашкавал - 150 г
  • копър - свеж
  • чушки - 1 бр. сиврия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Срежете патладжаните по дължина. Издълбайте внимателно вътрешността. Сложете всичко в подсолена вода и киснете така около 20 минути.

Отцедете от водата.

Подсушете патладжаните и ги запечете в тиган до омекването им.

Нарежете вътрешността на патладжаните на кубчета. Нарежете гъбите на филийки.

Загрейте зехтина и запържете парченцата от патладжана и гъбите. След като променят цвета си и омекнат, добавете каймата на късчета. Гответе 2-3 минути, като разбърквате. Овкусете със сол и чубрица. Добавете доматеното пюре.

Наредете патладжаните в тавичка за печене. Напълнете ги с плънката. Добавете на дъното на тавата 1/2 ч.ч. топла вода.

Запечете пълнените патладжани за около 15 минути в загрята фурна.

Преди готовност поръсете със счукан чесън, парченца сиврия и настърган кашкавал. Допечете до разтопяването на кашкавала.

Преди поднасяне поръсете пълнени патладжани с гъби и кайма с нарязан свеж копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: