Китайско плато за цялото семейство

Н.АкифоваН.Акифова
Помощник Готвач
189
100
439
1
21/06/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо733
  • Преглеждания за месеца63
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • спагети - 1 пакет /500 г/
  • моркови - 2 бр.
  • гъби шийтаке - 200 г
  • червена капия - 2 бр.
  • зеле - 200 г листа
  • кълнове - 20 г от боб мунг
  • праз - 1/2
  • бамбукови стръкчета - 20 г
  • яйца - 2 бр.
  • соев сос - 1 ч.ч. тъмен
  • сол
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, започваме със зеленчуците. Измиваме всичко, хубаво режем на дълги ленти праза, моркова, зелето, червените капии, гъбите, а другите ще ги добавим така, както са си.

В една тенджера слагаме гореща вода, сол и олио и добавяме спагетите да се варят, и започваме да пържим зеленчуците, взимаме един дълбок тиган, ако имате уок тиган, още по-добре, ама аз нямам и за това обикновен дълбок тиган също върши работа.

Добавяте малко олио в тигана и чакате да загрее, след като загрее, добавяте зеленчуците вътре и започвате да ги запържвате, след една-две минути слагате соевия сос и счуквате две яйца вътре и бъркате бързо, за да се разнесе яйцето добре, подправяте със сол, черен пипер и лют пипер на люспи.

Изцеждате спагетите, слагате ги в едно голямо плато за сервиране, отгоре добавяте зеленчуците и сервирате топло. Аз поръсих и малко копър отгоре, но може и без копър.

Това може да изхрани поне 6 души спокойно.

Много вкусно и е изпитана рецепта.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар