Агнешки сърца в масло

ЕлиЕлиНовак11
24/06/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо195
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • зехтин - 1 и 1/2 с.л. или олио
  • лук - 1 малка глава
  • бекон - 100 г
  • агнешки сърца - 2 бр.
  • масло - 40 - 35 г
  • сол - щипка
  • чесън - 2 скилидки
  • галета - 3 с.л.
  • телешки бульон - 3/4 ч.ч.
  • черен пипер - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зехтинът/олиото се загрява в тиган и се него се изпържват нарязания бекон, чесънът и ситно нарязаният лук. Пържат се до златисто. Отстранява се от котлона и се подправя с черния пипер и солта.

С тази смес се пълнят добре измитите агнешки сърца. Пекат се на загрята до 180 градуса фурна за 45 минути.

Междувременно се прави сос от маслото, като то се запържва с една шепа лук, след като се добавя телешкият бульон, галетата и се подправя със сол и пипер на вкус. Сосът се оставя да ври за около 5 минути.

Агнешките сърца се сервират топли, нарязани и поляти със соса от масло.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар