Агнешки сърца в масло

ЕлиЕли
Помощник Готвач
19122261
Агнешки сърца в масло2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Обожаваме това мезе, подходящо за всяко питие - агнешки сърца в масло, да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • зехтин - 1 и 1/2 с.л. или олио
  • лук - 1 малка глава
  • бекон - 100 г
  • агнешки сърца - 2 бр.
  • масло - 40 - 35 г
  • сол - щипка
  • чесън - 2 скилидки
  • галета - 3 с.л.
  • телешки бульон - 3/4 ч.ч.
  • черен пипер - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зехтинът/олиото се загрява в тиган и се него се изпържват нарязания бекон, чесънът и ситно нарязаният лук. Пържат се до златисто. Отстранява се от котлона и се подправя с черния пипер и солта.

С тази смес се пълнят добре измитите агнешки сърца. Пекат се на загрята до 180 градуса фурна за 45 минути.

Междувременно се прави сос от маслото, като то се запържва с една шепа лук, след като се добавя телешкият бульон, галетата и се подправя със сол и пипер на вкус. Сосът се оставя да ври за около 5 минути.

Агнешките сърца се сервират топли, нарязани и поляти със соса от масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: