Начин на приготвяне
Разбийте леко яйцата. Трябва да станат течни, но не на пяна.
Загрейте тиган с незалепващо дъно, 27.5 см диаметър на умерен огън и го намазнете със зехтина.
Сипете разбитите яйца, така че да покрият равномерно дъното. Ще побелеят почти веднага по краищата, затова намалете с една-две степени огъня, за да се сготви равномерно.
Още докато яйцата са леко течни, на повърхността настържете върху тях кашкавала и когато се разтопи, сложете широки тънки слайсове шунка.
Плънката от кашкавал и шунка може да бъде повече или по-малко според това как предпочитате вие.
Веднага прегънете омлета от всеки край по малко, подобно на запечатване на плик.
Обърнете внимателно от другата страна за кратко и прехвърлете в чиния.
Поднесете омлета с шунка и кашкавал с нарязани на кръгчета чери домати.
Добър апетит!
Коментари