Начин на приготвяне
Бисквитите се начупват на малки парчета.
Нарязва се шоколадът на парчета и се поставя в касерола на водна баня да се разтопи.
Охлажда се до стайна температура и се прибавя какаото. Разбърква се до хомогенна смес.
Маслото се разбива със захарта до крем. Прибавят се яйцата и отново се разбива, докато се приемат, следват двете капачки ром, ванилията и охладения шоколад, разбърква се и се добавя цялото количество накълцани ядки.
Разбърква се с шпатула и се добавят бисквитите, начупени на малки парчета. Отново се разбърква до хомогенна смес.
Сместа се изсипва върху свежо фолио и се оформя на дълъг сладък салам с ширина около 5 см. Завива се във фолиото и се оставя за 1 нощ в хладилник, за да стегне много хубаво.
Охладения унгарски шоколадов салам се овалва обилно в пудра захар.
Съхранява се в хладилник.