Сладък унгарски салам

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Сладък унгарски салам6 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
10
"Вкусни салами от всички страни - добре дошли на нашата трапеза сте"

Необходими Продукти

  • масло - 125 г, стайна температура
  • какао - 2 с.л.
  • кувертюр - 70 г разтопен
  • захар - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • коняк - 60 мл
  • ванилия - 1 ч.л. , екстракт
  • орехи - 70 г
  • шамфастък - 40 г
  • бадеми - 40 г
  • бисквити - 250 г (петит)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите се начупват на малки парчета.

Нарязва се шоколадът на парчета и се поставя в касерола на водна баня да се разтопи.

Охлажда се до стайна температура и се прибавя какаото. Разбърква се до хомогенна смес.

Маслото се разбива със захарта до крем. Прибавят се яйцата и отново се разбива, докато се приемат, следват двете капачки ром, ванилията и охладения шоколад, разбърква се и се добавя цялото количество накълцани ядки.

Разбърква се с шпатула и се добавят бисквитите, начупени на малки парчета. Отново се разбърква до хомогенна смес.

Сместа се изсипва върху свежо фолио и се оформя на дълъг сладък салам с ширина около 5 см. Завива се във фолиото и се оставя за 1 нощ в хладилник, за да стегне много хубаво.

Охладения унгарски шоколадов салам се овалва обилно в пудра захар.

Съхранява се в хладилник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: