Диетични кюфтенца от сьомга

ЗорицаЗорицаГуру94525829234
27/06/2019
"Ако има Кулинарен Нобел, настояваме да бъде присъден на човека, пръв замесил диетични кюфтенца от сьомга "
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 462
  • Преглеждания за месеца97
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • сьомга - 500 г обезкостено филе, без кожа
  • пълнозърнест хляб - 2 тънки филии, стар (без кората)
  • копър - 1/4 връзка
  • магданоз - 1/4 връзка
  • пресен лук - 2 стръка
  • горчица - 1 ч. л.
  • яйца - 2 бр.
  • червен пипер - 1/4 ч. л. пушен
  • риган - 1/2 ч. л., сух
  • черен пипер
  • сол
  • брашно - за овалване
  • лимони - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филетата от сьомга се нарязват на много ситно или се пускат в месомелачка.

Към смляната кайма се добавят нарязаните на много ситно пресен копър, пресен магданоз и пресен лук, сол, черен пипер, сух риган, пушен червен пипер, горчица, суровите яйца и предварително натопените във вода и изстискани филии стар пълнозърнест хляб.

Каймата се омесва хубаво, покрива се и се прибира на хладно поне за час, за да се овкуси. След това отново се омесва и от нея се оформят с намокрени с вода ръце не много големи рибни кюфтета.

Рибните кюфтета от сьомга се овалват в съвсем малко брашно, изтупват се от излишното количество и се изпържват в леко намаслен тиган с не залепващо покритие за няколко минутки и от двете страни.

Кюфтетата от сьомга се поднасят гарнирани с резен лимон и поръсени със свеж пресен магданоз.

Добър апетит!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар