Спаначен щрудел

27/06/2019
"Предизвикваме ви да забравите за стереотипите и да опитате нашия спаначен щрудел "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо89
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Олиото се загрява в тиган и нарязаният на ситно лук се запържват в него. Добавят се спанакът и зеленчуковият бульон. Слага се капак и се оставя спанакът да се размрази. Подправя се с черен пипер и чесън.

Прецежда се. Оставя се да изстине в цедката. С лек натиск се отстранява остатъчната течност от спанака.

Бутертестото се изважда от хладилника и се оставя леко да се размрази.

Фурната се включва на 175 градуса.

Доматите се нарязват на парчета и се залива с горещ вода. Оставят се да престоят така няколко минути и след това се обелват. Маха се сърцевината и останалата част се нарязва на кубчета. Сиренето фета се надробява.

Спанакът, доматите и сиренето се подреждат през средата на тестото.

Краищата на тестото на спаначения щрудел се похлупват и се прихващат с помощта на малко вода.

Предварително може да се отреже малко от тестото за украса. Спаначеното руло се пече около 30 минути на средното ниво на фурната.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар