Начин на приготвяне
Олиото се загрява в тиган и нарязаният на ситно лук се запържват в него. Добавят се спанакът и зеленчуковият бульон. Слага се капак и се оставя спанакът да се размрази. Подправя се с черен пипер и чесън.
Прецежда се. Оставя се да изстине в цедката. С лек натиск се отстранява остатъчната течност от спанака.
Бутертестото се изважда от хладилника и се оставя леко да се размрази.
Фурната се включва на 175 градуса.
Доматите се нарязват на парчета и се залива с горещ вода. Оставят се да престоят така няколко минути и след това се обелват. Маха се сърцевината и останалата част се нарязва на кубчета. Сиренето фета се надробява.
Спанакът, доматите и сиренето се подреждат през средата на тестото.
Краищата на тестото на спаначения щрудел се похлупват и се прихващат с помощта на малко вода.
Предварително може да се отреже малко от тестото за украса. Спаначеното руло се пече около 30 минути на средното ниво на фурната.