Крем Сабайон с бял шоколад

Драгомир Драгомир Новак
18/05/2013
"Неслучайно всички са чували за него - най-вкусният крем между кремовете, крем Сабайон "
Приготвяне5 мин.
Готвене30 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо40 804
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • жълтъци - 6 бр. + 3 белтъка
  • захар - 4 пълни с.л.
  • бял шоколад - 100 г
  • пудра захар - 1 ч.л.
  • плодове - по избор: малини, ягоди или др.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте много добре жълтъците със захарта, докато се получи гладък крем.

Разбиването трябва да става в метална купа, която се прехвърля в съд на водна баня на слаба температура на котлона и биенето продължава, докато кремът стане напълно гладък, лъскав и жълтъците побелеята.

Добавете тогава предварително разтопения бял шоколад към крема и продължете разбъркването за няколко минути. Оставя се да се поохлади и през това време се разбиват белтъците на пухкав сняг.

След това двете смеси се съединяват. Кремът Сабайон с бял шоколад се разпределя в десертни чаши или купички и се гарнира с плодове по избор и шоколадов топинг.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Йорданка Ковачева
Много нежен крем! Аз гарнирах с карамелизирани праскови и е вълшебно вкусно. Мисля ,че всякакви плодове и топинги му отиват.
1
0
Стелиана
Стелиана
01.07.2013 13:02
Много хубав крем
0
0