Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем карамел»Моят сполучлив крем карамел без шупли

Моят сполучлив крем карамел без шупли

Моят сполучлив крем карамел без шупли
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8
"Перфектният крем карамел без шупли лесно ще приготвите с тази изпитана сполучлива рецепта"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 л
  • захар - 250 г
  • яйца - 7 бр.
  • ванилия - 2 бр.
  • захар - 100 г за карамела
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера сложете половината мляко - 500 мл. Добавете захарта и сложете на котлона, колкото да се разтопи.

Разбийте яйцата с тел. Добавете останалото мляко и ванилията. Налейте на тънка струйка затопленото мляко и разбъркайте.

В касерола разтопете захарта за карамела, като внимавате да не загори. Подредете си чашките за крем карамел в тава една до друга.

Сложете на дъното от карамела, а отгоре налейте от яйчената смес. Налейте студена вода и сложете в студена фурна.

Печете на 160 градуса за 1.5-2 ч, като от време на време във водата слагате бучки лед.

Тайната на сполучливия крем карамел е че водата не трябва да завира.

Изключете фурната и оставете крем карамела вътре. Изчакайте да се охлади напълно, а след това приберете в хладилника, за да стегне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: