Начин на приготвяне
Тиквичките и лапада измийте и отцедете от водата. Нарежете тиквичките на едри кубчета и лапада заедно със стръковете.
Ако разполагате с тавичка или тиган, който по време на готвене от котлона може директно да се премести във фурната, използвайте го.
Разтопете кокосовото масло и запържете тиквичките заедно с лапада. Овкусете със сол и черен пипер. Зеленчукът ще си пусне вода и когато тя изври, отстранете тавичката от котлона. Тиквичката трябва да остане леко хрупкава.
В купа разбийте яйцата, добавете настъргания кашкавал, изварата, киселото и прясното мляко. Овкусете със малко сол и разбъркайте. Изсипете сместа и заравнете отгоре. Сложете тавата в предварително загрята фурна на 250 градуса да се запече ястието.
Сервирайте нарязано на порции, не много горещо. Ястието е вкусно както топло, така и студено.
Рецептата е подходяща за спазващите нисковъглехидратен високомазнинен режим на хранене.
Да ви е вкусно.