Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Тиквички на фурна»Диетични кето тиквички с лапад

Диетични кето тиквички с лапад

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5334k1k5
Диетични кето тиквички с лапад
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр.
  • лапад - 1 връзка
  • кокосово масло - 2 с.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л
  • хималайска сол - 1 ч.л.
  • за заливката
  • яйца - 2 бр.
  • кашкавал - 100 г
  • извара - 100 г кашкавалена
  • кисело мляко - 100 г
  • прясно мляко - 100 г
  • хималайска сол - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките и лапада измийте и отцедете от водата. Нарежете тиквичките на едри кубчета и лапада заедно със стръковете.

Ако разполагате с тавичка или тиган, който по време на готвене от котлона може директно да се премести във фурната, използвайте го.

Разтопете кокосовото масло и запържете тиквичките заедно с лапада. Овкусете със сол и черен пипер. Зеленчукът ще си пусне вода и когато тя изври, отстранете тавичката от котлона. Тиквичката трябва да остане леко хрупкава.

В купа разбийте яйцата, добавете настъргания кашкавал, изварата, киселото и прясното мляко. Овкусете със малко сол и разбъркайте. Изсипете сместа и заравнете отгоре. Сложете тавата в предварително загрята фурна на 250 градуса да се запече ястието.

Сервирайте нарязано на порции, не много горещо. Ястието е вкусно както топло, така и студено.

Рецептата е подходяща за спазващите нисковъглехидратен високомазнинен режим на хранене.

Да ви е вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: