Кето пълнени тиквички

Кето пълнени тиквички
Снимка: Милена Траева
1 / 2
14/07/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"А, да - точно толкова са апетитни и вкусни, колкото изглеждат Кето вариант на любимите ни пълнени тиквички"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2
  • пилешки гърди - 1/2
  • домати - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • сол
  • кимион
  • кашкавал
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите и разрязани по дължина тиквички издълбаваме с лъжица и в купа нарязваме вътрешността от тиквичките.

Издълбаните лодки слагаме в тавичка с малко водичка на слаба фурна да омекнат.

През това време задушаваме лука със ситно нарязаното филе и подправките.

След като се задуши, добавяме настърганите домати и оставяме на бавен огън, докато се сгъсти сместа.

Пълним лодките от тиквички със готовата смес и слагаме да се пекат на 200 °C.

Преди да извадим, поръсваме със настърган кашкавал и запичаме до пълна готовност на кето пълнени тиквички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: