Пилешка супа с прясно мляко и яйце

Галя НиколоваГаля НиколоваГотвач1832912
02/07/2019
"Класическа пилешка супа, която е още по-вкусна, когато е застроена с прясно мляко - опитайте "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 531
  • Преглеждания за месеца252
  • Преглеждания за седмицата52
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме пилешките бутчета. Изваждаме свареното месо и го обезкостяваме. Нарязваме го на малки парченца.

Нарязваме на дребно лука и го слагаме в тенджера с вода и малко олио.

Почистваме моркова и картофа и ги нарязваме на ситно, добавяме и тях в тенджерата.

Слагаме тенджерата на котлона. След като заври, прибавяме пилешкото месо, фидето и сухата подправка (например бульон).

Малко преди готовност на вашата пилешка супа, прибавете застройка. Тя се прави с 1 яйце, 1 с.л. брашно и 1 ч.ч. прясно мляко.

Продуктите се разбиват с пасатор и сместа се затопля на слаб котлон при непрекъснато бъркане. След това се добавя постепенно към супата.

Оставяме пилешката супа да поври още три-четири минути и отнемете от котлона.

Нарязваме на ситно магданоза и го добавяме към млечната пилешка супа.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар