Забулени яйца с кисело мляко

Мария СимоваМария СимоваГуру108056102813
03/07/2019
"Аламинут, който е актуален по всяко време и във всеки дом "
Приготвяне15 мин.
Готвене4 мин.
Общо19 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 451
  • Преглеждания за месеца316
  • Преглеждания за седмицата44
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • кисело мляко - 400 г /3.6 %/
  • чесън на прах - 0.5 ч.л.
  • яйца - 4 бр.
  • оцет - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • копър - 1 ч.л. пресен и ситно нарязан
  • червен пипер - 1 ч.л. сладък
  • масло - 100 г
  • чили - 2 щипки лют пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, смесете киселото мляко с чесъна, разбъркайте и сипете сместа в ситна цедка. Поставете цедката в купа, а купата в хладилник.

Налейте вода в тиган, добавете солта и оцета и го поставете върху силно нагрят котлон. След като по водата се образуват бумбалчета (балони с въздух, това става, преди водата да заври), намалете огъня на умерен.

Чукнете яйцата в водата внимателно (ако не се побират всички яйца наведнъж, не ги наблъсквайте) и варите за около 4 минути.

Извадете готовите яйца с решетъчна лъжица и ги поставете върху кухненска хартия, за да се изцедят.

В малък метален съд разтопете половината от маслото, добавете ситно нарязания копър и запържвате, докато маслото се оцвети в зелено.

В друг подобен метален съд разтопете останалото масло, прибавете червения пипер, разбъркайте и веднага отстранете от огъня.

Преминавате към сглобяване на порциите - на дъното на две плитки чинии разпределяте киселото мляко равномерно. В средата поставяте по 2 забулени яйца, отгоре поръсвате хаотично от зеленото, а после от червеното масло.

Накрая поръсвате с 1 щипка чили пипер и сервирайте яйцата по панагюрски.

Уникално вкусни забулени яйца с кисело мляко.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар