Забулени яйца

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Забулени яйца1 / 2
03/12/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Кой е казал, че приготвянето на яйца е лесно? Опитайте и споделете как е минало при вас"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • сол
  • магданоз - 2 с.л. скълцан или зелен лук
  • червен пипер
  • черен пипер
  • масло - 2 с.л.
  • бульон - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете подсолена вода. Чукнете яйцата от ниско в нея внимателно, за да не се разлеят.

Водата не трябва да ври прекалено силно, а по-скоро слабо. Най-добре варете яйцата 2 по 2 и ги вадете с решетъчна лъжица на право в чиниите.

Сложете по 2 яйца в чиния, поръсете с магданоз или зелен лук, черен и червен пипер и полейте с разтопено масло.

По желание към яйцата се добавя кисело мляко или горещ сварен бульон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: