Заек с мед

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949868
Заек с мед1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • заек - 1 заек
  • брашно - 50 г
  • зехтин - 4 с.л.
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол
  • за соса
  • лук - 1 глава
  • зехтин - 3 с.л.
  • домати - 750 г обелени
  • прясно мляко - 4 с.л.
  • мед - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина, добавете вътре лука и доматите, предварително обелени и нарязани на малки кубчета. Разбъркайте и добавете меда и прясното мляко.

Варете, като разбърквате от време на време докато сместа не се редуцира с 1/3.

Нарежете заека на порционни парчета. Потопете всяко парче първо в соса, после в брашно и изпържете на силен огън в зехтина до омекване.

Когато запечатате по този начин всички парчета ги върнете в соса, добавете малко вода и задушавайте на слаб огън до омекване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
54
40
32
20
10
Дай твоята оценка: