Маринован заек на фурна

Teodora KrumovaTeodora Krumova
Новак
2922563
Маринован заек на фурна
Снимка: Teodora Krumova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
8
"Това перфектно мариновано заешко няма да ви остави безразлични Пригответе си и домашното вино"

Необходими Продукти

  • заек - 1.5 кг
  • мед - 1 с.л.
  • горчица - 1 ч.л.
  • бяло вино - 50 мл
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 100 мл
  • черен пипер
  • сол
  • дафинов лист
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивате заека, нарязвате го на порции и го оставяте в студена вода за около 2-3 часа.

Отново измивате порциите и ги подреждаме в тава. Поливате ги с олиото.

Приготвяте паста като смесвате горчицата, меда, бялото вино и подправките.

Намазвате всяка порция с пастата, докато свърши. Слагате 2-3 листчета от дафиновия лист.

Покривате с алуминиево фолио за печене и печем заешкото във фурна на 230 °C за около 70-75 минути.

След което премахвате фолиото и запичате за още 15-20 минути, докато маринован заек на фурна хване златиста коричка.

Вижте още важни съвети за готвенето на домашен заек и точните инструкции за правилното мариноване на заек.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: