Заек Качиаторе

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Заек Качиаторе
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
145 мин.
Порции
2
"Ще проговорите италиански, щом опитате заек Качиаторе, толкова е вкусен"

Необходими Продукти

  • заешко месо - 500 г
  • лук - 2 глави
  • чесън - 2 скилидки
  • маслини - 100 г
  • розмарин - щедра щипка
  • салвия - 4 - 5 листенца
  • бяло вино - 50 мл.
  • зеленчуков бульон - 200 мл.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • сол
  • зехтин - 1 к. ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на порции.

Загрейте плитка и широка тенджера. Сложете порциите месо в нея и зачервете заешкото на сухо, като обръщате често, за да се изпари излишната вода, след което налейте една чашка зехтин.

Добавете нарязания лук и скилидките чесън. След като се запържат за около 5 мин, полейте с бялото вино.

Изчакайте да се изпари алкохолът от виното, излейте топлия зеленчуков бульон.

Посолете, овкусете с наситнен пресен розмарин и няколко листенца салвия.

Захлупете съда и гответе ястието около час.

Заешкото месо може да изглежда крехко, но се готви продължително.

Малко преди да свалите съда от огъня, добавете една супена лъжица доматено пюре и маслините.

Довършете готвенето на задушения заек.

Сервирайте заека Качиаторе топло със салатка по желание!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: