Gotvach.bg»Рецепти»Напитки»Сок от джанки

Сок от джанки

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2672k8793
Сок от джанки
Снимка: Н.Акифова
1 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Не, не става дума за ферментирал сок от джанки, а за истински, който и децата да консумират с удоволствие"

Необходими Продукти

  • джанки - 2 кг сливи (червени и жълти)
  • вода - 5 л
  • захар - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Събраните сливи джанки се измиват хубаво и се слагат в една много голяма тенджера, долива се вода догоре и се слагат на котлона.

След като започне да заври, се бърка постоянно да не кипи много, разбърквайки, вкарвате въздух вътре и не кипва много.

След около 1 час на слаб огън сиропът от джанки става готов.

След като е готов, оставяте така за един час, после прецеждате през гевгир и връщате сока в тенджерата, слагате захарта и разбърквате хубаво да се разтопи захарта.

Сипвате в бутилки сока от джанки и може да седи два дена в хладилник

От моята доза излезе около 3.5-4 л сок.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: