Коблер с череши

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
993
710
5902
1
05/07/2019
"Всеки сладкиш, който се поднася със сладолед и се гребе с лъжица е божествено вкусен, честна дума "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо852
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 180 градуса;

Керамична форма подходяща за печене във фурна с размер 28/20 см.

Маслото се нарязва на парчета и се разпределя в тавичката за печене. Вкарва се във фурната на 100 градуса и се оставя само да се разтопи, изважда се веднага и се оставя настрана.

В купа се смесва брашното, 200 г захар и бакпулверът. Разбърква се с телена бъркалка и се налива прясното мляко при непрекъснато разбъркване, може да се ползва миксер на най-слаба степен, за да не се получат бучки. Когато сместа стане хомогенна, се изсипва в тавата с разтопеното масло. Не се разбърква!

Черешите се почистват от костилките.

Поставят се в дълбока купа, добавя се останалата захар и 1 с.л. брашно. Разбъркват се. Разпределят се равномерно върху тестото в тавичката и отново не се разбърква.

Пече се на 180 градуса около 50-60 мин или до златиста коричка и забодена клечка излезе чиста от следата на сладкиша.

Източник: vkusnoteka.com Ани Шакарян

По принцип всеки коблер се поднася топъл с топка сладолед, за повече разкош, но аз го поднесох охладен, но и при двата вида е с прекрасен вкус и аромат на свежи плодове. Може да се приготви с кайсии, праскови, сливи.

При поднасяне не се очертават правилни парчета, а се загребва с лъжица.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар