Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Бисквитена торта със смокиново сладко

Бисквитена торта със смокиново сладко

ЙоанаЙоана
Новак
28120
Бисквитена торта със смокиново сладко2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • бисквити - 300 г
  • орехи - 200 г орехови ядки, смлени
  • захар - 1 ч.ч.
  • смокини - 1 ч.л. сладко
  • какао - 5 с.л.
  • масло - 150 гр. краве
  • прясно мляко - 500 мл краве
  • сметана - 300 мл студена сладкарска
  • пудинг - 1 бр. за торта
  • шоколад - 100 гр. черен
  • ром - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете в съд на котлона маслото, 100 мл. от прясното мляко, захарта и 3 с.л. какао. Снемете от огъня и добавете смокините, 2/3 от натрошените бисквити, 1/2 от орехите и алкохола.

Хубаво разбъркайте сместа и я разпределете в тортена форма с диаметър 24 см и махащи се стени. Оставете да стегне в хладилник.

Разтопете шоколада заедно с останалите 400 мл. прясно мляко. След като се охлади, добавете крема и разбийте. Сипете 2/3 от крема върху блата, поръсете обилно с орехи и смлени бисквити.

Останалата 1/3 крем добавете към половината от разбитата сладкарска сметана. Разпределете върху орехите и бисквитите и пак поръсете с орехи и бисквити.

Финално разпределете останалта сладкарската сметана и поръсете обилно с какао. Сложете бисквитената торта да стегне в хладилник за няколко часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: