Начин на приготвяне
Избираме по-зелени смокини. Обелваме ги внимателно с помощта на нож и с ръкавици, защото много лесно можем да нараним ръцете си от белия сос от тях.
Поръсваме ги със захарта и водата. Оставяме ги да престоят по възможност по-дълго време, например за 1 нощ, или поне за 4-5 часа, като периодично разбъркваме за да се разтвори захарта.
Печем ги на 180 градуса за 1 час. Последните 3 минути добавяме и лимонената киселина и разбъркваме добре.
Пълним ги в предварително затоплени буркани. Аз ги слагам за няколко минути във все още топлата фурна след като съм извадила смокините.
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни рецепти за сладко от смокини като това сладко от цели смокини или сладкото от зелени смокини.