Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Яхнии»Червена леща с нахут

Червена леща с нахут

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Червена леща с нахут
Снимка: Севда Андреева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • червена леща - 200 г
  • нахут - 1 консерва
  • домати - 2 бр., пресни или от буркан
  • лук - 2 глави
  • моркови - 1 бр
  • чесън - 2 скилидки
  • олио - 30 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • куркума - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • кориандър - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцваме на ситно моркова, чесъна и лука и ги задушаваме в олиото.

Добавяме измитата леща и отцедения нахут и задушаваме за кратко. Слагаме вода и оставяме да се вари на слаб огън.

Когато лещата се развари, прибавяме доматите и подправките, посоляваме и намаляваме още малко огъня, да покъкри за 10-15 минути. При желание може да добавите и чубрица.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: