Моята сполучлива грис халва

Росица ПетроваРосица ПетроваИноватор267841652
06/07/2019
"Отраснали сме с този лесен десерт, а сега го приготвяме и за нашите собствени деца, затова е важно рецептата да е изпитана и сполучлива "
Приготвяне5 мин.
Готвене15 мин.
Общо20 мин.
Порции9
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 314
  • Преглеждания за месеца271
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

ч.ч. = 220 мл

Сложете маслото и олиото в тиган на котлона. Щом почне да се пържи, добавете гриса и бъркайте непрекъснато, докато цветът на гриса стане карамелен.

В тенджера сложете захарта и водата да заврат. Прибавете ванилиите. Когато водата заври и захарта се стопи, отместете от котлона, прибавете запържения грис и разбъркайте. Върнете на котлона за 1-2 минути, бъркайки непрекъснато.

Щом започне да се сгъстява, махнете от котлона, прибавете стафидите и настърганата кора на половин портокал или лимон. Разбъркайте и изсипете сместа в правоъгълна тавичка 25/25 см, поръсете обилно със смлени орехи и кокосови стърготини.

Оставете грис халвата да се охлади напълно за няколко часа и нарежете на ромбоиди.

Тази рецепта е на моята майка и я правим вече много години, а резултатът винаги е отличен.

Моята сполучлива грис халва е вкусен и бърз десерт, напомнящ детството.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар