Начин на приготвяне
Измийте добре агнешките черен и бял дроб, сърце, бъбреци. Сложете ги в студена вода с една супена лъжица сол и сварете.
От време на време препенвайте супата с решетъчна лъжица.
Сварените дреболии нарежете на малки парченца. Бульона прецедете.
В тенджерка загрейте една кафяна чашка зехтин. Пуснете наситнения лук и настъргания морков. Запържете за кратко.
Добавете суровия нарязан спанак. Излейте от бульона и кипнете.
Добавете нарязаните агнешки дреболии, шепа ориз и овкусете с джоджен.
Варете агнешката чорба до готовност на ориза.
Тази сполучлива дроб чорба не се застройва.
Поднася се гореща, подправена с оцет!
Да ви е сладко!